Keru

KERU-YHTEISÖJÄÄKAAPPI

Keru on kaikille avoin yhteisöjääkaappi, joka sijaitsee Setlementtitalolla, Kalliossa, Helsingissä. Tällä konseptilla pyritään vähentämään ruokahävikkiä ja tukemaan kestävää ruokakulttuuria. Keru tarjoaa helpon tavan osallistua ratkaisemaan maailmanlaajuista ruokahävikkiongelmaa. Se on avoin ja käytettävissä jokaiselle, joka haluaa jakaa ja/tai noutaa ruokaa.

Yhteisöjääkaappi avautuu pilottikokeilun käynnistyessä 3.9.2018 (pilotti jatkuu ainakin 2.12.2018 saakka). Muotoilu on tärkeässä roolissa osana Keru-konseptia ja -kokeilua. Pilottikokeilun tarkoituksena on kerätä kokemusta palvelusta, kehittää toimintamallia ja mahdollisesti jatkaa projektia kokeilujakson jälkeen. Projektia pyörittävät Waste Food Crew:n muotoilijat, ruoka-aktivistit ja vapaaehtoiset yhteistyössä Setlementtiliiton kanssa. Inspiraation lähteenä projektille ovat menestyksekkäät ruuanjakoprojektit ympäri Eurooppaa.

MITEN KERU TOIMII?

1. Lahjoita syöntikelpoinen ylijäämäruoka yhteisöjääkaappiin

2. Lahjoitettu ruoka kierrätetään ravinnoksi ja pääsee hyötykäyttöön

3. Noudamme ylijäämäruokaa säännöllisesti sopimuskumppaneiltamme

4. Yhteisöjääkaapista voi kuka tahansa halukas noutaa ruokaa

5. Huolehdimme Kerukaapin siisteydestä säännöllisesti

6. Ilmasto, ympäristö ja läheisesi kiittävät

AJANKOHTAISTA

KAVERIT & KUMPPANIT

Kalliolan Setlementti

Kalliolan Setlementti on apunamme Kerukaapin arjen pyörityksessä. Kerukaappi myös sijaitsee Kalliolan Setlementtitalossa (ala-aula, Sturenkatu 11, Helsinki).

Ystävät ja vapaaehtoiset

Keru-yhteisöjääkaappi toimii voittoa tavoittelemattomasti ydintiimin ja vapaaehtoisten voimin. Toivotamme kaikki vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet yhteistyöhön kanssamme. Voimme tarjota uusia oppimiskokemuksia osana kansainvälistä tiimiämme. Vapaaehtoistyöhön osallistumisen lisäksi Kerukaapin toimintaa voi tukea monin eri tavoin kuten vaikkapa lahjoittamalla itselle tarpeettoman, syöntikelpoisen ruuan Kerukaappiin tai jakamalla tietoa Keru-projektista ja tapahtumistamme.

Kaupat, kahvilat ja ravintolat

Keru-yhteisöjääkaappi saa suurimman osan hävikkiruoka-lahjoituksista lähialueen kaupoista, kahviloista ja ravintoloista. Noudamme lahjoituksia päivittäin. Ota yhteyttä Waste Food Crew:n mikäli yrityksesi haluaa mukaan lahjoittamaan hävikkiruokaa Kerukaappiin.

Helsinki Design Week 2018

Keru-yhteisöjääkaappi -projekti ja avajaistapahtumamme ovat mukana Helsinki Design Week:n ohjelmistossa. Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali järjestetään 6–16. Syyskuuta 2018.

Muut tukijat

Helsingin kaupunki on myöntänyt Kerukaappi-projektille pienen apurahan, jonka avulla toiminta on voitu käynnistää. Mikäli olet kiinnostunut projektin tukemisesta tai muusta yhteistyöstä kanssamme niin otathan yhteyttä Waste Food Crew:n.

WASTE FOOD CREW

Waste Food Grew koostuu muotoilijoista, kaupunkiaktiiveista ja muista kiinnostuneista, jotka haluavat vähentää ruokahävikkiä ja tehdä konkreettisia tekoja ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi. Tiimissämme on monipuolisesti erilaista osaamista ja kokemusta mm. ympäristöasioista, kestävästä kehityksestä, projektityöskentelystä sekä kansainvälisestä yhteistyöstä. Olemme verkostoituneet useiden hävikkiruuan parissa toimivien tahojen kanssa ja tutustuneet erilaisiin hävikkiruoka-konsepteihin mm. Tanskassa, Hollannissa ja Saksassa. Niistä inspiroituneena olemme kehittäneet Keru-konseptin, joka on syntynyt ydintiimin yhteisten keskustelujen pohjalta. Toteutuksessa ja toiminnassa on mukana suurempi joukko yhteistyökumppaneita ja vapaaehtoisia. Toivotamme Keru-projektiin mukaan kaikki ruokahävikin vähentämisestä kiinnostuneet. Yleiset tiedustelut ja kysymykset voit lähettää meille sähköpostitse osoitteeseen: kerukaappi@gmail.com

OTA YHTEYTTÄ

Kumppanuudet & sopimukset

Tuomas Lilleberg

+358 50 405 5581

Design, viestintä & PR

Heidi Uppa

+358 50 320 5768

Tapahtumat & vapaaehtoiset

Mari Sahlstén

+358 40 550 9852