Keru

KAVERIT & KUMPPANIT

Kalliolan Setlementti ja kumppanit

Kalliolan Setlementti on tärkein yhteistyökumppanimme arjen pyörityksessä. Keru-yhteisöjääkaappi sijaitsee Kalliolan Setlementtitalossa (Naapuruustilat, Sturenkatu 11, Helsinki). Muita yhteistyökumppaneita ovat mm. HOK-Elanto, Ruohonjuuri, Kallion kulttuuriverkosto, Dodo ry, Maan Ystävät ry, Ravintola Loop, From Waste to Taste ry, Gold&Green Foods ja Ice Dream Bike Oy.

Ystävät & vapaaehtoiset

Keru-yhteisöjääkaappi toimii voittoa tavoittelemattomasti ydintiimin ja vapaaehtoisten voimin. Toivotamme kaikki vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet yhteistyöhön kanssamme. Voimme tarjota uusia oppimiskokemuksia osana kansainvälistä tiimiämme. Vapaaehtoistyöhön osallistumisen lisäksi Kerukaapin toimintaa voi tukea monin eri tavoin kuten vaikkapa lahjoittamalla itselle tarpeettoman, syöntikelpoisen ruuan Kerulle tai jakamalla tietoa Keru-projektista ja tapahtumistamme.

Kaupat, kahvilat & ravintolat

Saamme suurimman osan hävikkiruoka-lahjoituksista lähialueen kaupoista, kahviloista ja ravintoloista. Noudamme lahjoituksia päivittäin. Ota yhteyttä Waste Food Crew -työryhmään mikäli yrityksesi haluaa mukaan lahjoittamaan hävikkiruokaa Kerukaappiin.

Helsinki Design Week

Keru-yhteisöjääkaappi -projekti ja avajaistapahtumamme olivat mukana Helsinki Design Week 2018 ohjelmistossa. Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali järjestettiin 6–16. Syyskuuta 2018. Järjestämämme Keru kiertotalous-työpajapäivä oli osa Helsinki Design Week 2019 -ohjelmistoa.

Muut tukijat

Helsingin kaupunki on myöntänyt Keru-projektille kaksi apurahaa, joiden avulla toiminta on voitu käynnistää ja sen kuluja kattaa. Grafia ry on tukenut projektin viestintämateriaalien tuotantokuluja. TAH-säätiön myöntämä apuraha on mahdollistanut logistiikkakulujen kattamisen lisäksi konseptin kehitys- ja mallinnustyötä, jonka tulokset julkaistaan vuoden 2020 aikana. Mikäli olet kiinnostunut projektin tukemisesta tai muusta yhteistyöstä kanssamme niin otathan yhteyttä Waste Food Crew -työryhmään.