Keru

KERU-YHTEISÖJÄÄKAAPPI YHDISTÄÄ JA TORJUU ILMASTONMUUTOSTA JATKOSSAKIN

Ote Keru-yhteisöjääkaapin vieraskirjasta (kirjoitettu 2.2.2020):

“ Monet ihmiset haaveilevat maailman parantamisesta, mutta vain harvoilla on oikeasti tahtoa ja uskallusta tarttua toimeen. Teillä oli nerokas idea Kerukaapista, joka torjuisi ilmastonmuutosta, vähentäisi ruokahävikkiä ja ympäristöongelmia, toisi yhteen erilaisia ihmisiä, lisäisi yhteisöllisyyttä, parantaisi monien elämänlaatua, kasvattaisi ihmisten tietoisuutta ja vaikutusmahdollisuuksia ja toisi meille toivoa ja iloa. 

Idean toteuttaminen vaati valtavasti työtä, omistautumista, asiaan perehtymistä, vapaaehtoisten kouluttamista, toimintatapojen hiomista, rohkeaa heittäytymistä ja epäitsekästä idealismia. On hämmästyttävää, kuinka hyvin te saitte kaiken toimimaan alusta asti! Vielä hämmästyttävämpää on kuitenkin se, miten hienosti toiminta jatkui ja kehittyi myös alkuinnostuksen jälkeen. 

On vaikea ymmärtää, ettei näin hienolle projektille ole löytynyt pysyvää rahoitusta, sillä melko pienellä rahasummalla saisi valtavasti hyvää aikaan. On todella sääli, jos toiminta joudutaan nyt ajamaan alas. Toivottavasti joku hyvä haltija vielä ilmaantuu ja Keru voi palata/jatkaa entistä ehompana!

Kiitos teille, upeat kerulaiset ja lukuisat vapaaehtoiset, että olette jaksaneet työskennellä hyväksemme viikosta ja kuukaudesta toiseen! Ette varmaan arvaakaan, miten paljon hyvää olette saaneet aikaan ja kuinka paljon me teitä arvostamme. Ruoka on todella tervetullutta, ja sydäntä lämmittää nähdä kuinka lämpimästi ja ystävällisesti kaikki kävijät otetaan vastaan. Parhaat kiitokset ja kaikkea hyvää! Spasibo! Shukran! Gracias! Merci! Thank you so much! ”

Työryhmämme on ollut iloinen ja kiitollinen lukiessaan tälläistä huikeaa ja monella tavalla koskettavaa palautetta. Sitä on ollut ilo jakaa tiimiläisten kesken pilottiprojektin päätösbrunssilla Ravintola Loopissa ja Whatsapp-ryhmässä. Keru-yhteisöjääkaapin toimintaa aloittaessa emme tienneet miten konsepti tulee menestymään tai mitä kaikkia haasteita toiminnan pyörittämiseen liittyy. Nyt olemme jo paljon kokeneempia ja viisaampia monen asian suhteen vaikka opittavaa ja kehitettävää riittää jatkossakin.

Iloisina voimme todeta, että Keru-yhteisöjääkaapin toiminta jatkuu 2.2.2020 loppuneen pilottijakson jälkeenkin. Keru-yhteisöjääkaappi ry vastaa jatkossa toiminnasta. Yhdistyksen tiedotusta voi seurata Facebook-sivuilla ja Instagramissa. 

Hankkeen ja pilotoinnin tuotoksina syntyneet materiaalit ja työkalut julkaistaan communityfridge.info -alustalla vuoden 2020 loppuun mennessä. 


Keru-yhteisöjääkaappi on avoinna Kalliolan setlementtitalon aukioloaikojen mukaisesti:
ma–pe 8–20.00 ja la–su 10–16.00.

 

AJANKOHTAISTA