Keru

OLETKO SINÄ TAI YRITYKSESI KERUN UUSI LOGISTIIKKAKUMPPANI?

Haluatko pilotoida yhteiskäyttöauto- tai kiertotalousratkaisua? Keru etsii kumppania logistiikkaan vuodelle 2019. Myös lyhyemmät ajanjaksot ovat mahdollisia. Tarpeemme ajoneuvon käytölle on tällä hetkellä 1-2 tuntia päivässä Kallio-Alppila-aluella. Ilmianna itsesi tai yrityksesi. Hulluimmatkin ehdotukset huomioidaan, olemme avoimia erilaisille kokeiluille. Ota rohkeasti yhteyttä!

Itsenäisen Waste Food Crew -työryhmän luotsaama KERU-yhteisöjääkaappi aloitti toimintansa 3.9.2018 Helsingin Kalliossa, Kalliolan Setlementtitalon ala-aulassa. Kyseessä on yhteisöjääkaappi, jonne kuka tahansa voi lahjoittaa ruokaa, joka muuten olisi vaarassa joutua heitetyksi pois. Samoin kuka tahansa halukas voi myös maksutta noutaa Kerukaapista sinne lahjoitettua ruokaa. Yksityishenkilöiden lahjoitusten lisäksi Kerukaappiin noudetaan päivittäin vapaaehtoisvoimin ylijäämäruokaa lähialueiden kaupoista. Ensimmäisen kolmen kuukauden pilotointijakson aikana Keru-yhteisöjääkaappi on kirjattujen tietojen perusteella toimintansa ja tapahtumiensa kautta saanut hurjat 6 176 kävijää ja kierrättänyt eteenpäin 11 002 kg ruokaa.

Keru-yhteisöjääkaapin toiminnan taustalla on halu tuoda esiin hävikkiin joutuvan ruuan ilmasto- ja ympäristövaikutuksia. Ruoan poisheittäminen mm. voimistaa ilmastonmuutosta ja rehevöittää vesistöjä. Kolmannes maailmassa tuotetusta ruuasta päätyy hävikkiin jossain ruokaketjun vaiheessa: ruokahävikkiä syntyy vuosittain 1.4 miljardia tonnia ja sillä voitaisiin ruokkia 2 miljardia ihmistä (World vision 2017). Suomessa ruokahävikkiä syntyy 450 miljoonaa kiloa vuodessa – keskimäärin 20 kg per henkilö. Kotitalouksissa syntyy 30 prosenttia ruokahävikistä. Pelkästään kotitalouksista vuosittain pois heitetyn ruuan määrä on vastaa ilmastovaikutuksiltaan 100 000 auton vuodessa tuottamia päästöjä (Luke).

Lisätietoja Kerun toiminnasta ja yhteistyömahdollisuuksista: Heidi Uppa / Keru-yhteisöjääkaappi, PR ja viestintävastaava, puh. 050 320 5768, heidi.uppa@aalto.fi

Keru-yhteisöjääkaappi:

Käyntiosoite: Kalliolan Setlementtitalo (ala-aula), Sturenkatu 11, 00510 Helsinki

Kerukaapin www-sivut:
https://kerukaappi.fi/fi

Facebook: https://www.facebook.com/Keruyhteisojaakaappi

AJANKOHTAISTA