Keru

TERVETULOA KERU-KEKKERIT AVAJAISIIN 7.9.2018

Keru-yhteisöjääkaappi kutsuu sinut mukaan pitämään hauskaa ja tutustumaan keinoihin ruokahävikin vähentämiseksi avajaistapahtumaan Kalliolan Setlementtitalolle pe 7.9.2018 klo 18–22. Tiettävästi Helsingin ensimmäinen yhteisöjääkaappi Keru aloittaa toimintansa syyskuun 3. päivä ja virallisia avajaisia vietetään saman viikon perjantaina. Keru alkaa marraskuun loppuun kestävällä pilottivaiheella, jonka aikana toimintaa kehitetään saatujen kokemusten perusteella. Keru-yhteisöjääkaappi tarjoaa jokaiselle avoimen, matalan kynnyksen keinon jakaa edelleen ruokaa, joka on vaarassa joutua hävikkiin. Tämä Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen projekti kutsuu sinut ja jokaisen tutustumaan hävikkiruokaan, sen käyttötapoihin ja osallistumaan käytännön ilmastotekoihin hävikkiruuan vähentämisen kautta.

Avajaistapahtumassa ravitset vatsaa, sydäntä ja mieltä. Tarjolla olevat hävikkiruuasta loihditut maistiaiset tuovat veden kielelle. Kallion Kulttuuriverkosto tuo avajaisiin tykit esiintyjät: Duo Harjateräksen ja Lulu Band:n. Dj Hapan korppu ja Drpeura pitävät huolen, ettei tanssijalka jää lepäämään. Ruokahävikin vähentäminen on globaalistikin niin merkittävä asia, että eihän kukaan halua heittää syömäkelpoista ruokaa menemään. Siksi siitä kannattaa puhua. Paikalle on tulossa asiantuntijoita pitämään lyhyitä puheenvuoroja eri näkökulmista. Myös Keru-yhteisöjääkaapin luoneen konseptin takana oleva tiimi esittäytyy. Tapahtumassa voit tutustua myös siihen miten Keru-yhteisöjääkaappi toimii.

Keru-kekkerit järjestetään yhteistyössä Waste Food Crew:n, Kalliolan Setlementin ja Kallion Kulttuuriverkoston kanssa.

Halukkaat voivat ilmoittautua mukaan avajaistapahtuman järjestelyihin vapaaehtoisina tai muuten toimintaa tukien. Ota yhteyttä Mari Sahlsténiin (mari.sahlsten@gmail.com) mikäli haluat mukaan auttamaan Keru-kekkereiden järjestelyissä.

AJANKOHTAISTA