Keru

BANAANIPANNUKAKUT

Valmistusaika: 30 min
Annoskoko: 2 (= 4 pannukakkua)

Ainekset:
2,5 dl spelttijauhoa (tai vehnäjauhoa)
1 suuri kananmuna
300 ml maitoa
Ripaus suolaa
3 keskikokoista banaania
Voita paistamiseen
Koristele hunajalla tai vaahterasiirapilla.
Kookoshiutaleita voi ripotella päälle koristeeksi ja antamaan makua.

Valmistusohje:
Aloita lisäämällä jauhot kulhoon. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja halkaise siihen kananmuna. Lisää osa maidosta varovasti sekoittaen. Vatkaa muna vähitellen ympäröivän jauhon joukkoon ja lisää maitoa hiljalleen kunnes kaikki jauhot on sekoitettu taikinaan ja taikina on tasainen. Anna taikinan tekeytyä itsekseen n. 15 minuuttia.

Leikkaa banaanit n. 4-6 mm paksuiksi siivuiksi. Sulata voinokare paistinpannulla (pannun halkaisija noin 20cm). Levitä sulanut voi tasaisesti pannulle ja lisää neljäsosa viipaloiduista banaaneista pannulle tasaisesti aseteltuna. Kaada neljännes taikinaa pannuun niin, että se ympäröi banaaneja ja peittää ne osittain. Kypsennä korkealla lämmöllä, kunnes taikina on pinnalta hyytynyt ja alapinta hieman ruskistunut, ja käännä sitten varovasti päälle ja paista pari minuuttia toista puolta. Valmiita pannukakkuja voi pitää lämpimässä uunissa kunnes loput pannukakut on paistettu. Kun kaikki pannukakut ovat valmiita, voi ne koristella hunajalla tai vaahterasiirapilla (ripottele päälle koristeeksi halutessasi kookoshiutaleita). Tarjoile ja nauti!

RESEPTIT