YRTTINEN PERUNAPIZZA
Valmistusaika: 60 min
Annoskoko: 2 (= 1 pizza)
Ainekset, pohja:
2 dl Vettä (42 asteista)
15 g Kuivahiivaa (1/2 pussia)
1 tl Sokeria
1/2 tl Suolaa
4 dl Vehnäjauhoja
2 rkl Oliiviöljyä
Ainekset, täytteet:
2 Keskikokoista (keitettyä) perunaa
Oliiviöljyä
Rosmariinia, tuoretta
Timjamia, tuoretta
Mozzarella-juustopala
2dl Juustoraastetta (cheddaria tai muuta tähteeksi jäänyttä juustoa)
Valkosipulia, 1–2 kynttä
Suolaa ja pippuria
Valmistusohje:
Esilämmitä uuni 250 asteeseen. Aloita pizzapohjan teko mittamalla kulhoon 42-asteinen vesi, hiiva, sokeri, suola ja puolet jauhoista. Sekoita ja anna tekeytyä kulhossa n. 10 min jotta hiiva lähtee aktivoitumaan. Lisää loput jauhot ja oliiviöljy. Sekoita taikina yleiskoneessa tai vaivaa käsin kunnes taikinaan muodostuu sitkoa ja siitä tulee venyvää. Kohota taikinaa liinan alla n. 30 minuuttia. Vaivaa kohonnutta taikinaa käsin jauhotetulla alustalla. Kaulitse taikina pellin kokoiseksi. Esipaista pohjaa uunissa n. 10 minuuttia.
Ota pohja uunista ja levitä pizzapohjan päälle hieman oliiviöljyä ja juustoraaste (juustoraasteeksi kelpaavat hyvin tähteeksi jääneet juustonkannikat). Leikkaa perunat ohuiksi siivuiksi ja asettele pohjan päälle. Perunoiden pintaan voi myös valella oliiviöljyä ja ripotella mausteeksi suolaa, pippuria, hienonnettu valkosipuli ja tuoreet yrtit (rosmariini ja timjami). Pinnalle ladotaan mozzarella-siivut. Paista 250-asteisessa uunissa kypsäksi n. 10-15 minuuttia. Nauti!