Keru

OMENA / HEDELMÄSOSE

Valmistusaika: 2 tuntia 
 
Ainekset:
Omenoita
Ruokosokeria
Kanelia
Sitruunamehua

Valmistusohje:
Käytä niin monta omenaa, kuin sinulla sattuu juuri nyt olemaan. Laita uuni lämpenemään +150 ºC asteeseen ja suojaa uunipelti leivinpaperilla. Pese ja viipaloi omenat. Levittele omenaviipaleet pellille ja ripottele päälle sokeria ja kanelia oman makusi mukaan. Paista omenoita n. 1,5 tuntia ja anna niiden sitten jäähtyä vähän. Muussaa jäähtyneet omenaviipaleet kulhossa. Lisää joukkoon sitruunamehua, jotta väri pysyy hyvänä. Säilytä sose puhtaissa lasipurkeissa ja käytä sellaisenaan. Valmis sose säilyy jääkaapissa käyttökelpoisena jopa 12 kuukautta. 

Vinkki: myös muut hedelmät kuten persikat, päärynät tai luumut soveltuvat hyvin soseen raaka-aineiksi esimerkiksi. 

RESEPTIT