TOMAATTINEN LEIPÄKEITTO
Valmistusaika: 40 min
Annoskoko: 4
Ainekset:
2–3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
(500g kirsikkatomaatteja)
1 sipuli ohueksi viipaloituna
7 dl tomaattiviipaleita (myös tölkkitomaatit käyvät)
4 Leipäsiivua
Tuoretta basilikaa
Oliiviöljyä
1 tl Sokeria
Suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje:
Paahda kirsikkatomaatit: laita uuni lämpenemään 180ºC asteeseen. Puolita kirsikkatomaatit ja levitä ne uunipellille. Ripottele päälle suolaa, pippuria ja oliiviöljyä ja lisää vielä yksi murskattu valkosipulinkynsi. Sekoita ja levitä tasaisesti. Anna tomaattien paistua n. 20 min. Kunnes ne ovat kauttaaltaan pehmentyneet.
Kuumenna oliiviöljy syvässä kattilassa. Lisää joukkoon valkosipulit ja sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla ja kuullota muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää tomaattiviipaleet ja sokeri kattilaan. Anna seoksen kypsentyä miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää paahdetut kirsikkatomaatit ja basilika kattilaan. Revi joukkoon myös leipäviipaleet. Anna keiton kiehua hiljaa 5-10 minuuttia, kunnes maku on hyvä. Tarjoile ja nauti höyryävästä herkusta!